Varden KFUK-KFUM-speiderne drives av frivillige speiderledere, og vi har speidermøter hver torsdag kveld. Til høsten flytter noen av våre unge ledere vekk fra Stavanger, og vi trenger nye ledere og assistenter for å kunne opprettholde tilbudet vi har i dag med aktiviteter for 1.-10.klasse. 

Hvorfor bli speiderleder?

  • Fordi en får mulighet til å bidra til at barn og unge får et godt fritidstilbud :)
  • Fordi en kan lære noe nytt og utvikle seg selv som menneske og leder :)
  • Fordi en får være mye ute i naturen :)
  • Fordi en blir en del av en stor frivillig organisasjon og ett godt lederfelleskap :)

Hvem kan bli speiderleder?

  • Du trenger ikke å ha speidererfaring fra før.
  • Du trives med å jobbe med barn og unge.
  • Du har ledig tid i kalenderen på noen torsdagskvelder kl.17.30-19.00.
  • Du er i aldersgruppa 18-80år.
  • Du må ha gyldig politiattest. Dette hjelper vi deg med å søke om :)

 

Kan du bidra i speidergruppa vår? Ta kontakt med oss!

Send en e-post til vardenspeider@gmail.com. Skriv gjerne hvilke klassetrinn du kunne tenkt deg å jobbe med, og hvor ofte du har mulighet til å være med (annen hver uke, 1 gang i måneden, 4 ganger i halvåret el.) Eller kom innom på ett speidertmøte og ta en prat med oss, så finner vi utav hva du har lyst til å hjelpe til med :)

Hvordan organiseres oppgavene?

Speiderne er delt inn i grupper etter alderen. Gruppene består av 8-20 speidere og hver gruppe har 2 til 4 ledere. Lederne hjelper til med å organisere forskjellige leker, aktiviteter eller øvelser som vi har planlagt på forhånd. Alle lederne samles til felles planleggingsmøte ved starten av hvert semester. Her fordeler vi oppgaver og blir enige om hvem av lederne som skal delta og ha ansvar på hvilke speidermøter. 

Må en kunne noe spesielt for å være speiderleder?

Alle kan bli med som leder eller assistent, og det kreves ingen forkunnskaper. I speideren lever vi etter "learning by doing" og dette gjelder også for dem som ønsker å bli nye ledere. Veileding blir gitt av de andre lederne i gruppa, og i lederfelleskapet gjør vi hverandre gode. Å være leder er en pågående prossess der en stadig vekk lærer noe nytt om speiderarbeid og også nye ting om seg selv. For dem som ønsker finnes det mange ulike kurs en kan delta på. Info om disse finnes her.